Liceul Teoretic “Horia Hulubei”, reabilitat la standarde europene

Dragii mei,
Investițiile în educație și în infrastructura școlară au reprezentat și continuă să reprezinte o prioritate, atât pentru mine, cât și pentru colegii mei din administrația locală. Și cred că am demonstrat și vom demonstra asta prin fapte, nu prin vorbe.

După reabilitarea grădinițelor din oraș, iată că a venit rândul Liceului Teoretic “Horia Hulubei” să fie complet refăcut și adus la nivelul ultimelor standarde europene.

În această lună, intră în reabilitare clădirea liceului, în timp ce lucrările la corpul din strada Fizicienilor, care găzduiește școala generală, se apropie cu pași repezi de final.

Dincolo de valoarea totală a investiției, care depășește 2 milioane de euro, proiectul care vizează liceul din orașul nostru este pe cât îndrăzneț, pe atât de amplu, și nu doar pentru că unitatea de învățământ se va schimba total, ci și pentru că aceasta va fi extinsă prin construirea unui nou corp de clădire, care va găzdui săli de clasă, cu acces și pentru copii cu dizabilități, laboratoare, dar și o sală de festivități multifuncțională.


În timp ce, potrivit estimărilor constructorului, noua clădire ar putea fi ridicată până la începutul lunii septembrie, îmi face plăcere să vă anunț că școala generală din Măgurele își va aștepta elevii, pe 16 septembrie, transformată complet, cu dotări noi, moderne și funcționale.  În plus, “Horia Hulubei” se va înscrie astfel pe lista celor câteva instituții de învățământ din regiunea București – Ilfov care au toate dotările necesare obținerii avizului de funcționare ISU (privind securitatea la incendiu), după modelul Grădiniței nr.1.
primarul orașului Măgurele, Narcis Constantin

Clădire reabilitată și dotări moderne
Sperăm ca investiția făcută acum să convingă tot mai mulți părinți din Măgurele să-și înscrie copiii la “Horia Hulubei” care le va oferi, din acest an școlar, nu doar cadre didactice calificate și o ofertă educațională pe măsură, ci, iată, și spații moderne și, mai ales, sigure, în care să studieze și să se pregătească pentru viitor.

Lucrările la clădirea din strada Fizicienilor se apropie de final, aici au fost decopertați pereții, fiind îndepărată vopseaua veche, a fost înlăturat vechiul parchet și au fost înlocuite instalațiile sanitare. Băile au fost renovate integral, dotate cu obiecte sanitare noi, gresia, faianța și ușile fiind înlocuite cu unele noi și moderne.

Și instalația de încălzire a clădirii este cu totul nouă, iar calorifere vechi au fost înlocuite cu unele noi și complet funcționale.

Pereții au fost reparați, finisați și vopsiți în mod inedit: în clase și pe holuri a fost aplicată vopsea lavabilă nu doar rezistentă la spălat, ci și colorată, în funcție de vârsta copiilor care vor studia în acele săli.

În plus, clădirea liceului respectă de acum toate standardele de protecție și rezistență la incendiu impuse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) și de standardele europene în materie: în interiorul unității de învățământ au fost montați hidranți, toate sălile de clasă au de acum uși ignifuge (anti-foc), iar vechiul parchet este înlocuit cu pardoseală Tarkett (Tarkett este lider mondial în soluții inovatoare de pardoseli și suprafețe sportive, ce îndeplinesc cu succes cerințele de proiectare și funcționalitate în mai multe segmente de piață: clădiri rezidențiale, spații comerciale, instituții de învățământ și sănătate, centre sport & wellness, transport și industrie – n.r.), antiseptică și, de asemenea, rezistentă la incendiu.

Și instalația electrică a fost complet refăcută. În toată clădirea au fost montate noi corpuri iluminat, cu led, și au fost realizate inclusiv instalații de curenți slabi, necesare funcționării fără probleme a unui sistem de monitorizare și supraveghere, cu camere, dar și a unor noi sisteme antiefracție și antiincendiu.

Nici subsolul clădirii nu a fost uitat, fiind renovat integral, izolat termic și ecologizat. Evident, și această zonă a imobilului a fost dotată cu o instalație electrică nouă.

La exterior, fațadele au fost refăcute, iar izolarea termică a acestora (placarea cu polistiren) a fost deja realizată în proporție de peste 85%. Urmează înlocuirea geamurilor, cu unele rezistente la foc, pentru că vechile ferestre nu corespundeau normelor ISU.

Luna aceasta, în interiorul clădirii, lucrările de renovare se vor concentra pe cancelarie – singura încăpere care nu a fost refăcută până acum și care va beneficia, de asemenea, de dotări moderne, în timp ce, în paralel, vom dota sălile de clasă și laboratoarele cu mobilier nou (bănci, scaune, catedre, dulapuri pentru rechizite) și cu noi table de scris, iluminate.

Iată cum, până la finele lunii august, vechea clădire în care funcționează școala generală din cadrul Liceului Teoretic “Horia Hulubei” va fi complet reabilitată, cu totul refăcută și își va aștepta elevii, pregătită să înceapă anul școlar 2019 – 2020, cu dotări moderne, la standarde internaționale.

Nici curtea școlii nu va fi uitată. Pentru circulație, vor fi amenajate alei pietonale la accesul elevilor, dar și o alee carosabilă pentru accesul autospecialelor de pompieri sau ale Ambulanței. De asemenea, vom face amenajări speciale pentru recreație și joacă, un teren de sport (mini-fotbal, baschet, volei), vor fi plantați arbuști ornamentali, iarbă și flori, vor fi montate bănci și coșuri de gunoi.

Structura noului corp de clădire, ridicată până la începutul lunii septembrie
În ceea ce privește noul corp de clădire, care reprezintă extinderea Liceului Teoretic “Horia Hulubei”, acesta nu va fi deloc o construcție mică. Clădirea – alcătuită din subsol, parter și două etaje, cu o capacitate de 291 de persoane – va fi ridicată, potrivit estimărilor constructorului, până la începutul acestui an școlar.

Dragii mei, în încheiere, vreau să vă asigur că voi susține întotdeauna excelența în educație și voi continua să-i sprijin pe copiii și pe tinerii noștri care vor să performeze și să lupte pentru viitorul lor. Educația este extrem de importantă pentru comunitatea noastră, în particular, și pentru societate, în general. Dar, educația poate fi încurajată doar prin investiții în tot ceea ce înseamnă infrastructura școlară, pentru că, este important să le oferim copiilor noștri și cadrelor didactice siguranță și condiții moderne de studiu. – primarul orașului Măgurele, Narcis Constantin


sursa primariamagurele.ro