SmartLab Măgurele Primul laborator inteligent din Ilfov

SmartLab Măgurele, primul laborator educaţional digital inteligent destinat elevilor din judeţul Ilfov, a fost inaugurat joi, copiii din județ având acces gratuit la imprimante și scannere 3D sau roboți multifuncționali, scrie Mediafax.

SmartLab este dotat cu nouă laptopuri şi trei desktopuri cu softuri de design grafic incluse, o tablă interactivă, 15 perechi de ochelari VR, doi roboţi educaţionali multifuncţionali, două scannere 3D, cinci imprimante 3D monocrome şi una multicoloră.

Elevii ilfoveni vor avea astfel acces gratuit la această tehnologie și vor putea lua contact cu realitatea virtuală, vor învăța să lucreze cu imprimante și scannere 3D, să programeze și să folosească roboți multifuncționali.

“Am vorbit cu ceilalți consilieri județeni și le-am propus ca anul viitor să prindem în buget sume pentru ca în fiecare localitate din județ să facem câte un smartlab. Vrem să facem din Ilfov județul cu cea mai avansată tehnologie. Sper ca într-un viitor foarte scurt cât mai mulți copii din Ilfov să pășească în acest laborator inteligent din Măgurele. Pe această cale, lansăm provocarea către Ministerul Educației și primăriile de sector și locale să înființăm un astfel de laborator în fiecare școală din țară. Vorbim de o investiție de 100.000 de euro, care aduce beneficii maxime la capitolul educație”, a declarat președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache.

În SmartLab, copiii vor putea face cursuri de robotică sau vor putea asimila mai ușor, cu ajutorul realității virtuale materiile din programa școlară, precum geografia, biologia sau matematica.

SmartLab Măgurele funcționează în clădirea Institutului de Fizică Atomică, din Măgurele și va fi deschis de luni până vineri, între orele 9:00 şi 18:00.

Accesul copiilor în laborator se va face pe bază de programare, la adresa de e-mail smartlab@magurelesciencepark.ro, în grupe de câte 10, sub supravegherea unui profesor.

SmartLab Măgurele este un proiect derulat de Asociaţia Măgurele Science Park (fondată de Consiliul Județean Ilfov, Primăria Măgurele și Institutul pentru Fizică Nucleară Horia Hulubei), cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate.

sursa: http://sparknews.ro/2019/11/01/smartlab-magurele-primul-laborator-inteligent-din-ilfov-la-care-elevii-au-acces-gratuit/

Galerie Video